dots

Interview met Luc Terborg

directeur van Terborg Zorg

  19-08-2024

Hoe ben je in de zorg terechtgekomen?

Tien jaar geleden maakte ik een carrièreswitch naar de zorg. Ik begon te werken met verstandelijk gehandicapten en later ook met andere doelgroepen. Wat me meteen opviel, was hoeveel voldoening ik uit mijn werk haalde. Ik voelde dat ik op mijn plek was. Grote 'kleine successen' vieren, bijdragen aan de levenskwaliteit van zorgvragers, het persoonlijke contact, teamwork, de afwisseling en mezelf blijven ontwikkelen.

Hoe is Terborg Zorg ontstaan?

Die tijd met mijn voeten in de klei was ontzettend leerzaam. Toch zag ik ook kansen voor verbetering. Na veel goede gesprekken en onderzoek waagde ik de sprong. Zo starte ik vier jaar geleden mijn eigen bedrijf: Terborg Zorg. We helpen zorginstellingen hun teams te versterken en bieden bij- en nascholingsprogramma's aan voor zorgprofessionals. We werken landelijk samen met vooraanstaande organisaties in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, verslavingszorg, ouderenzorg, vluchtelingenwerk en geestelijke gezondheidszorg.

Hoe is het sindsdien gegaan met Terborg Zorg?

De afgelopen jaren waren geweldig. We zijn genomineerd voor Starter van het Jaar, het team groeide tot nu 22 kantoormedewerkers en een pool van meer dan 600 zorgverleners, we kregen steeds meer mooie samenwerkingspartners en openden een tweede bedrijf en locatie, namelijk een skillslab en theorielokaal. waarin we bij- en nascholing geven.

Eerst op de vloer en nu als directeur werkzaam, zijn er overeenkomsten?

Eén ding is altijd hetzelfde gebleven: mijn drang om het verschil te maken voor kwetsbare mensen. Ik heb een geweldig team om me heen verzameld dat dezelfde passie deelt. En we blijven groeien en ons ontwikkelen en verbeteren, daar ben ik trots op.

Wat zijn de toekomstplannen voor Terborg Zorg?

We willen op de juiste manier groeien, met de juiste mensen in ons team. Daarom zoeken we voor kantoor nu een planner, HR-medewerker en recruiter erbij.  

Ook breekt er met alle nieuwe wetgeving die eraan komt, een spannende tijd aan voor de zorg. We zien dat bij Terborg Zorg als een uitdaging waar we klaar voor zullen zijn. Met het team van fantastische mensen waarmee ik samenwerk willen we ervoor zorgen dat we van toegevoegde waarde blijven voor onze samenwerkingspartners en we zorgvragers optimaal kunnen blijven ondersteunen. Daar doen we alles aan en die transitie is al in volle gang.

Wil je nog iets toevoegen?

Ik voel me vooral dankbaar. Elke dag mogen werken met een geweldig team, samen streven naar hoogwaardige zorg, mogelijkheden zien, nieuwe dingen bedenken en daar dan ook actie op ondernemen. Daar word ik blij van.

Meer nieuws

Bekijk ook ander nieuws

20-10-2024
Nieuw bij Terborg Zorg; Interim management

Wij bieden interim-managers op verschillende niveaus speciaal gericht op het ondersteunen van zorgorganisaties. Of het n ...

05-10-2024
Nieuwe wetgeving? Geen zorgen met Terborg Zorg!

Inmiddels zijn de meesten in zorgland op de hoogte van de nieuwe wetgeving die erop gericht is te voorkomen dat zzp’er ...

16-09-2024
Top 10 technologische en digitale ontwikkelingen in de zorg

Innovaties in de zorgsector kunnen ons helpen om efficiënter te werken en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Maar wel ...