dots

Belastingdienst stapt uit fiscaal kader voor zzp'ers in de zorg

  19-06-2024

De Belastingdienst heeft zich teruggetrokken uit het fiscaal kader voor zzp'ers in de zorg. Dit kader, dat vorig jaar door het ministerie van Financiën werd goedgekeurd, moest duidelijkheid bieden over de inzet van zzp'ers en schijnzelfstandigheid tegengaan. De Belastingdienst vindt het kader echter 'onuitvoerbaar' binnen de huidige wet- en regelgeving.

Dit besluit van de belastingdienst om zicht terug te trekken uit het fiscaal kader voor zzp’ers in de zorg, veroorzaakt onzekerheid voor de ongeveer 200.000 zzp'ers die in de zorg werkzaam zijn. Het plan, waarin zij maximaal 28 uur per week mochten werken voor minstens twee opdrachtgevers en moesten voldoen aan kwaliteitseisen, gaat nu dus niet door.

Het alternatief is de strengere anti-zzp-wet VBAR, die nu in 2026 van kracht wordt. Tot die tijd moeten zorginstellingen en zzp'ers afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt. Terborg Zorg volgt deze ontwikkelingen op de voet en zal u op de hoogte houden met verdere updates.

Meer nieuws

Bekijk ook ander nieuws

09-07-2024
Oranjekoorts!

Bij Terborg Zorg B.V. is er ook Oranjekoorts! We waren bij de EK-kwartfinale in Berlijn en wat een prachtige overwinning ...

08-07-2024
De rol van honden in de zorg

Sinds een paar jaar maakt ‘Tijger’ deel uit van het Terborg Zorg team. Hij is de perfecte gastheer en wanneer je op ...

03-07-2024
Terborg Zorg: Specialist in complexe zorg .

Bij Terborg Zorg zijn we altijd op zoek naar manieren om te verbinden, onze zorg te verbeteren en zorgvragers de best mo ...